Skip to content

Wat is Osteopathie ?

Osteopathie Praktijk Sylvia Donker Bergen (NH) Castricum Schoorl Wat is Osteopathie

Osteopathie is een manuele behandelmethode die het hele lichaam onderzoekt en op zoek gaat naar de oorzaak van uw klacht.

De Osteopaat onderzoekt het lichaam niet alleen op beweeglijkheid van gewrichten en spieren maar ook naar de rol van het zenuwstelsel, de beweeglijkheid van organen en het bindweefsel worden onderzocht.

Alles in het lichaam beweegt. Bewegingsverlies van verschillende weefsels kunnen van invloed zijn op het ontstaan van klachten. De weefsels die minder beweeglijk zijn en die dus de klacht kan veroorzaken, worden opgespoord en behandeld.

Bewegingsverlies kan bijvoorbeeld worden veroorzaakt door ongevallen of trauma, operaties, infecties, verkeerde houdingen en/of verkeerde voeding. Door de beweeglijkheid te bevorderen wordt het lichaam in staat gesteld zichzelf te genezen en weer gezond en klachtenvrij te functioneren.

Een osteopaat zal voordat hij gaat onderzoeken en behandelen eerst een uitgebreide vragenlijst doorlopen over de huidige klachten, de ziektegeschiedenis en eventueel het medicatiegebruik. Indien nodig zal een Osteopaat u doorverwijzen naar uw huisarts.