Skip to content

Sporters & Osteopathie

Osteopathie Praktijk Sylvia Donker Bergen (NH) Castricum Schoorl Sporters

Steeds meer (top)sporters kiezen ervoor om, bij een blessure, een afspraak te maken bij een Osteopaat. Dat komt omdat een Osteopaat zeer uitgebreid onderzoek doet naar wat de oorzaak van de blessure kan zijn.

Een dysbalans in belasting en belastbaarheid kan een belangrijke oorzaak zijn van het ontstaan van blessures bij (top)sporters. Overbelasting kan tot blessures leiden. Maar ook een beperkte belastbaarheid van het lichaam kan tot blessures leiden. Als er bijvoorbeeld onvoldoende beweeglijkheid zit in een enkelgewricht, zullen andere delen van het lichaam, bijvoorbeeld de knie, heup of rug voor deze beperkte beweeglijkheid moeten compenseren, hetgeen klachten kan veroorzaken in één of meerdere betrokken gewrichten.

Tegenwoordig laten steeds meer topsporters zich behandelen door een Osteopaat. Onder andere voetballers Arjen Robben en Cristiano Ronaldo, tennisser Rafael Nadal en wielrenners van TeamlottoNL-Jumbo werken zowel preventief als bij een blessure samen met een osteopaat.

Sylvia Donker heeft in het verleden als fysiotherapeut gewerkt voor de Koninklijke Nederlandse Zwembond (KNZB) en heeft hier de medische begeleiding verzorgd bij EK’s en WK’s.

Indien sporters de volgende klachten ervaren kan het zinvol zijn om een Osteopaat te raadplegen:
• Klachten aan de rug en nek
• Schouderklachten, elleboogklachten en polsklachten
• Heupklachten, knieklachten en enkelklachten
• Liesklachten, hamstring blessure en klachten aan de achillespees
• Kuitklachten (kramp), shin splints en hielspoor
• Hersenschudding

Deze lijst is niet compleet dus aarzel niet om contact met mij op te nemen voor overleg.

 

Wist u dat ?

 

Een osteopaat onderzoekt en behandelt niet alleen de pijnlijke regio maar ook de rest van het lichaam.

Het is ook mogelijk een preventieve check-up te doen. Tijdens het sporten wordt er veel van het lichaam gevraagd. Kleine beperkingen zullen daardoor sneller tot blessures leiden.

Door op tijd bewegingsbeperkingen op te sporen en op te heffen kunnen blessures worden voorkomen.