Skip to content

Behandeling Kinderen

Osteopathie Praktijk Sylvia Donker Bergen (NH) Castricum Schoorl Kinderen Behandeling
Hoe gaat een behandeling in zijn werk ?

De eerste keer dat u met uw kind bij de Osteopaat komt beginnen we met een uitgebreid vraaggesprek over de actuele klacht en mogelijke andere klachten. De zwangerschap, het geboorteproces en de voeding worden besproken en er wordt gevraagd naar mogelijke familiare aandoeningen. Het is ook belangrijk te weten hoe de motoriek is ontwikkeld en hoe het sociaal contact verloopt.

Vervolgens wordt er gevraagd uw kind uit te kleden tot aan het ondergoed (dit is niet noodzakelijk als uw kind dat niet wil). Uw kind wordt bekeken in staande positie en zal vervolgens gevraagd worden om op de rug te gaan liggen op de behandelbank. De Osteopaat zal vervolgens met zachte technieken het lichaam onderzoeken op spanningen en mobiliteitsbeperkingen.

De schedel, de wervelkolom, het bekken, de heupen, de knieën, de voeten en de schouders worden nagelopen. Er wordt gezocht naar druk en spanningen in de buik en de borstkas.

Indien gewenst wordt er meteen met de behandeling gestart. Deze bestaat uit zachte manuele technieken zoals mobilisaties, rek- en druktechnieken. Dit doen wij om de gevonden spanningen te verminderen en de mobiliteit te herstellen. Kinderen worden dus nooit gemanipuleerd of ‘gekraakt’!

Oudere kinderen kunt u voorbereiden op een bezoek aan de Osteopaat door een aantal keren uit te leggen wat er gaat gebeuren. U kunt uw kind vertellen dat de Osteopaat aan zijn lichaam zal voelen, maar dat het geen pijn zal doen. Uw mag natuurlijk ook zijn of haar favoriete speeltje of knuffel meenemen.

De Osteopaat van Praktijk Osteopathie Donker werkt samen met de reguliere geneeskundige. Indien uw kind klachten of symptomen heeft die nader onderzoek vereisen door bijvoorbeeld een huisarts of een specialist zal de Osteopaat naar hen doorverwijzen.