Skip to content

Behandeling Baby’s

Osteopathie Praktijk Sylvia Donker Bergen (NH) Castricum Schoorl Kinderen Baby Baby's
Hoe gaat een behandeling in zijn werk ?


De eerste keer dat u met uw baby bij de Osteopaat komt beginnen we met een uitgebreid vraaggesprek over de actuele klacht en mogelijke andere klachten. De zwangerschap, het geboorteproces en de voeding worden besproken en er wordt gevraagd naar mogelijke familiare aandoeningen.

Vervolgens wordt er gevraagd uw baby tot op de romper uit te kleden en op de behandeltafel te leggen. De Osteopaat zal een uitgebreid lichamelijk onderzoek verrichten. Met zachte technieken wordt het lichaam onderzocht op spanningen en mobiliteitsverliezen. De schedel, de wervelkolom en het bekken worden nagelopen. Er wordt gevoeld naar druk en spanning in het buikje en de borstkas.

Indien gewenst kan er meteen met de behandeling worden gestart. Deze bestaat uit zachte manuele technieken zoals mobilisaties, rek- en druktechnieken. Dit doen wij om de gevonden spanningen te verminderen en de mobiliteit te herstellen. Baby’s worden dus nooit gemanipuleerd of ‘gekraakt’!

Het kan gebeuren dat de baby gaat huilen tijdens de behandeling. Dat is volkomen normaal en het huilen duurt meestal niet lang en spoedig treedt er ontspanning op, waarbij de baby in slaap kan vallen.

Indien de baby onrustig is tijdens de behandeling is het bijvoorbeeld mogelijk om flesvoeding te geven of om de baby af te leiden met een speeltje zodat de Osteopaat zich kan richten op de behandeling.

De Osteopaat van Praktijk Osteopathie Donker werkt samen met de reguliere geneeskundige. Indien uw baby klachten of symptomen heeft die nader onderzoek vereisen door bijvoorbeeld een huisarts of een specialist zal de Osteopaat naar hen doorverwijzen.